Den første lods i Bisserup

Jens Jensen, -den første lods i Bisserup

😀Denne side er sidst opdareret d. 12/10 2009.

Matros og fisker Jens Mogensen og hustru Kirstine Pedersdatters søn Jens blev født i 1792 og døbt 3/7 samme år i Asminderød kirke. Han blev med tiden fisker ligesom faderen, men havde også evner som lods.

Det Skulle vise sig, at der ventede ham en livsgerning langt borte fra hjemmet i Sydvestsjælland. Grev Frederik Adolph Holstein på Holsteinborg var i gang med et projekt, der på længere sigt skulle forbedre erhvervsfiskeriet i hans område. Han indforskrev derfor en fiskerfamilie fra Sletten Havn, Hans Sørensen og Pernille Poulsdatter, der med deres søn JacobHansen bosatte sig på Glænø. Jacob blev senere fisker i Bisserup.

Den unge Jens Jensen kom ca. 1817 til Holten ved Stigsnæs som fisker. Herfra kom også han til Glænø sammen med sin kone Margrethe Jacobsdatter, med hvem han blev gift i 1815 i Asminderød. Hun var i virkeligheden en ældre halvsøster til Jacob Fisker i Bisserup, idet moderen Pernille Poulsdatter havde været gift 2 gange. Margrethe var fra hendes første ægteskab med fiskeren Jacob Jørgensen i Sletten.

Jens og Margrethe fik deres første søn, Jacob mens de boede i Stigsnæs. De to næste børn, en søn og en datter, blev født på Glænø. Jens Jensen var tillige lods for indsejlingen til Bisserup havn. Det var derfor mere praktisk for ham at have bolig i Bisserup. Det gik grev Holstein med til, og Jens Jensen opførte da det første lodshus i Bisserup.

Med årene tabte lodseriet sin betydning og ophørte. Huset ligger der stadig, men er ombygget og bruges til sommerhus. Jens Jensens efterslægt findes stadig i Bisserup.
Har du lyst til at vide mere om Bisserup, kan du besøge byens hjemmeside!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 20:45

intet navn,selv om slægten andersen,der ejede gården til en gang i 70erne i spøg (vistnok) kaldte den lille lerbjerggård,da den vistnok er udstykket fra denne.

...
23.10 | 09:41

vi bor på en gammel gård ved kulby men vi var lidt intersseret i om i kender til hvad gården har heddet kulbyvej 38 kulby 4270 høng

...
29.09 | 23:59

Min kusine og jeg oppdaget i aften disse flotte sidene da vi lette etter kunnskap om vår oldefar smeden Jacob Møller i Løve. Det var fantastisk å finne noe her

...
26.09 | 22:37

Tak for den fine artikel om gravølskrigen i Solbjerg 1795. Den i Artiklen omtalte Morten Pedersen er min tip3 oldefar, men hvor er han født?, kan nogen hjælpe?

...
Du kan lide denne side